en bild ifrån priden. :)

dsc00020 (MMS)

en bild ifrån priden. :)


Nytt jobb!




Tänkte ta en liten stund och skriva lite om mitt nya jobb. Jag är nu anställd teckenspråks- och dövblindtolk hos Neriketolkarna AB i Örebro. Det känns jättebra, verkligen. Jag skrev på kontrakt i fredags och började jobba i måndags och får verkligen känna på hur det är att vara tolk på heltid. Ibland kanske det inte blir så överdrivet mycket tolkning men jag lär mig ständigt nya saker, tecken och strategier som hjälper mina tolkningar.

Det känns så konstigt att vara igång. Det känns som man har väntat på det här i evigheter - att hitta något man verkligen brinner för och sedan få jobba med det, heltid. Det är dock en process att ställa om sig till ett heltidsjobb. Jag kommer hem helt slut och man har inte riktigt tänket som passar för arbete. Konstigt att se ett arbetsschema med andra tolkar och sedan se sig själv och att alla får olika uppdrag. konstigt konstigt. Jag undrar hur det kommer kännas när första lönen kommer, första lönen för ett jobb som jag älskar.. Hmm, den som väntar på något gott! hehe... Det är mycket som händer och mycket tankar som flyger runt i min hjärna men jag hinner också njuta av min vardag.



En annan rolig sak är att jag och Jacob planerar våran första resa tillsammans. Den kommer antagligen gå till Paris, Frankrike. Vi båda har länge velat åka dit och i Vinter känns det som ett ypperligt tillfälle att åka dit. Tänk bara att få gå längs champs-élysées och få skåda världskända byggnader i världens mest romantiska stad! Jag gillar't!
Måste bara förbättra min franska inför den kommande resan.
Återkommer senare med mer information! :P

Paris est merveilleux

Interaktiv Zombie Film

Såg den här på Foki's blogg och tänkte att jag bara måste lägga upp den här också!
Det var så roligt och originellt för att vara på youtube. Det är en Zombie historia där man själv är med och bestämmer vad huvudpersonen ska göra och pga. valen som man gör slutar historien annorlunda - man ska försöka att inte dö!!! :P Mycket Nöje!


Krämig Kantarellrisotto med Parmesan





Ingredienser:



1 burk(ar) Kantareller, liten, eller 10 st. färska
1st gul lök
4 dl Avorioris
10 dl Vatten
4 msk Touch of taste: Kantarellfond
2 dl parmesanost, riven
Salt och Peppar
Olivolja



Tillagning

1. Hacka löken, dela kantarellerna i mindre bitar och fräs i olivolja.

2. Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning, därefter vatten lite i taget.

3. Häll i fond, låt sjuda på svag värme 20-25 minuter. Rör om då och då.

4. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar.

Servera som ensamrätt eller med parmaskinka, stekt kött eller fisk.



Recept ifrån Tasteline.com!
Det var så äckligt jävla gott!!!!

RSS 2.0